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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCOELHO, V. T. S.; SILVA, J. A.; REIS, T. A. R.; FIGUEIREDO, J. E. F.; SANTORO, M. M.; COELHO, E. A. F. Purificação de antígenos imunogênicos de L. chagasi por cromatografia de imunoafinidade (IgGI/IgG2a) anti- LRPs (proteínas ribossómicas de Leishmania). Cadernos Técnicos de Saúde, n. 5, p. 31-38, jun. 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  22/10/2014
Data da última atualização:  02/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  PONZZES-GOMES, C. M. de; MÉLO, D. L. de; SANTANA, C. A.; PEREIRA, G. E.; MENDONÇA, M. O. C.; GOMES, F. C. O.; OLIVEIRA, E. S.; BARBOSA JR, A. M.; TRINDADE, R. C.; ROSA, C. A.
Afiliação:  GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV.
Título:  Saccharomyces cerevisiae and non-Saccharomyces yeasts in grape varieties of the São Francisco Valley.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Microbiology, v. 45, n. 2, p. 411-416, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aims of this work was to characterise indigenous Saccharomyces cerevisiae strains in the naturally fermented juice of grape varieties Cabernet Sauvignon, Grenache, Tempranillo, Sauvignon Blanc and Verdejo used in the São Francisco River Valley, northeastern Brazil. In this study, 155 S. cerevisiae and 60 non-Saccharomyces yeasts were isolated and identified using physiological tests and sequencing of the D1/D2 domains of the large subunit of the rRNA gene. Among the non-Saccharomyces species, Rhodotorula mucilaginosa was the most common species, followed by Pichia kudriavzevii, Candida parapsilosis, Meyerozyma guilliermondii, Wickerhamomyces anomalus, Kloeckera apis, P. manshurica, C. orthopsilosis and C. zemplinina. The population counts of these yeasts ranged among 1.0 to 19 x 105 cfu/mL. A total of 155 isolates of S. cerevisiae were compared by mitochondrial DNA restriction analysis, and five molecular mitochondrial DNA restriction profiles were detected. Indigenous strains of S. cerevisiae isolated from grapes of the São Francisco Valley can be further tested as potential starters for wine production.
Palavras-Chave:  Brazilian wines; Levedura.
Thesagro:  DNA; Fermentação; Saccharomyces Cerevisiae; Uva; Viticultura.
Thesaurus NAL:  Grapes.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/110356/1/Pereira-BJM.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV15394 - 1UPCAP - DD
CPATSA54182 - 1UPCAP - DD
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